Vláda omezila počet účastníků na svatbách a pohřbech

wedding-2207211Podle vládních restrikcí může být od dnešního dne (19. října) maximálně 30 účastníků na svatbě či pohřbu. Omezení má za cíl redukovat počty nakažených koronavirem. Opatření se dotýká také svatebních oslav a smutečních hostin, které mohou proběhnout v jinak veřejnosti uzavřeném stravovacím zařízení, avšak nanejvýš do půlnoci. Mezi půlnocí a šestou hodinou ranní platí zákaz ve všech stravovacích provozovnách bez výjimky. Podle ministra zdravotnictví platí limit pro svatby a pohřby prozatím do konce nouzového stavu, a to do 3. listopadu.

Největší vlna opatření vešla v platnost ve středu 14. října, kdy vláda uzavřela školy s výjimkou mateřských, restaurace, bary a kluby. Žáci přešli na distanční výuku, restaurace začaly prodávat jídlo pouze z výdejních okének. Zákaz ze zmíněného data se vztahuje také na konzumaci alkoholu na veřejnosti a shromažďování lidí v nejvýše šestičlenných skupinkách.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.