Odběrové místo u nemocnice se stěhuje

nemJiO pár desítek metrů se stěhuje odběrové místo u jihlavské nemocnice na COVID-19. Několik týdnů stál červený stan na hlavním parkovišti v ulici Vrchlického. Od pondělního rána 26. října se přemístí do průjezdu mezi nemocnicí a Domem zdraví. Ulehčí se tak dopravě kolem nemocnice.

Denně zdravotníci provádějí ve stanu kolem 400 až 600 stěrů. „Odběrové místo máme otevřené každý den a vzorky zpracováváme nejenom v Jihlavě, ale posíláme také do Ostravy a do Prahy," vysvětluje provozně-technický náměstek Alexander Filip. Tento týden začal v Nemocnici Jihlava sloužit nový pipetovací stroj, který pomůže navýšit kapacity zpracování vzorků přímo v nemocnici.

Pacienti, kteří míří na stěr, musí vjet do areálu z ulice Rantířovská (za čerpací stanicí ONO), aby nedocházelo k zahlcení vjezdových bran. Značení je navede k červenému stanu a vyjedou na ulici Vrchlického právě u parkoviště, kde stál stan původně.

Tisková zpráva Nemocnice Jihlava

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.