Platnost řidičských průkazů se prodlužuje, s propadlými na úřad nemusíte

řidičak copyPlatnost řidičských průkazů se prodlužuje, nyní propadlé doklady tak není nutné ihned měnit. Pokud vám vypršela platnost dokladu během aktuálního nouzového stavu, tak můžete dál řídit, na doklad se hledí jako na platný a nehrozí žádné pokuty.

Vzhledem ke zkrácení úředních hodin všech pracovišť městského úřadu v době nouzového stavu bojuje právě pracoviště registru vozidel a řidičů s největším náporem klientů. Z tohoto důvodu se v budově odboru dopravy tvoří dlouhé fronty, ve kterých lidé často nedodržují bezpečné rozestupy a hrozí zde vyšší riziko nákazy koronavirem.

Z vládního nařízení vyplývá, že platnost pravidelného školení, profesní způsobilosti, průkazů profesní způsobilosti a řidičských průkazů, která skončila v době mezi 1. 2. 2020 a 31. 8. 2020 se automaticky prodlužuje o 7 měsíců od data ukončení platnosti školení či platnosti daného dokladu (tj. například u dokladu, jemuž skončila časová platnost 31. 8. 2020, se jeho platnost prodlužuje až do 31. 3. 2021).
Rovněž tak v případě dokladů (řidičský průkaz, průkaz profesní způsobilosti apod.), jimž uplynula platnost v době trvání nouzového stavu, se tyto doklady nadále považují za platné, resp. držitelé těchto dokladů nebudou za propadlé doklady postihováni.

„Na základě těchto skutečností a při vědomí současné epidemiologické situace v našem městě žádáme občany, kterých se případná výměna řidičského průkazu či jiného dokladu z důvodu uplynutí jeho časové platnosti týká, aby pečlivě zvážili nutnost návštěvy úřadu za účelem výměny těchto dokladů v současné době,“ apeluje na občany Jiří Pospíchal, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství. 

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.