Řidiči už na Třebíč projedou. Omezení se týká pouze rychlosti

P1260038Od února se opravovala páteřní komunikace mezi Velkým Meziříčím a Třebíčí, a to konkrétně od dokončeného obchvatu Oslavičky po křižovatku u obce Rudíkov. Na konci října zhotovitel stavby, kterým je sdružení firem OHL ZŠ a Inženýrské stavby Brno, otevřel silnici II/360, a řidiči tak mohou opět jet standardní cestou na Třebíč.

Částka 126,7 milionu korun, kterou oprava 2,2 kilometru dlouhého úseku a vybudování nového mostu přes železniční trať stála, se skládala z 85 % prostředků z dotace Evropské unie a 5 % finančních prostředků ze státního rozpočtu. Účelem stavby bylo zvýšení bezpečnosti na silnici, zejména zlepšení protismykových vlastností i dopravního značení. Na silnici se položil emulzní mikrokoberec a doplnilo se svislé dopravní značení, druhou pokládku mikrokoberce a vodorovné dopravní značení doplní zhotovitel na jaře. Kvůli nedokončeným pracím budou řidiči přes zimu jezdit omezenou sedmdesátikilometrovou rychlostí. „Realizace emulzního mikrokoberce je technologie velmi závislá na vhodných klimatických podmínkách. I přes velké úsilí k urychlení akcí byla na akci II/360 Oslavička - hranice okresu TR položena letos pouze první vrstva mikrokoberce a druhá bude z důvodu již nevhodných klimatických podmínek položena až v jarních měsících 2021. Bohužel zde tedy nebude přes zimní období vodorovné dopravní značení a rychlost bude po celou zimu snížena na 70 km/h," doplnil náměstek Krajské správy a údržby silnic Tomáš Mátl. Na konci října došlo také ke zprůjezdnění dvou dlouho očekávaných obchvatů v Kraji Vysočina, jsou jimi Nové Veselí a Velký Beranov, který usnadní velkomeziříčským cestu do Jihlavy.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.