Velkomeziříčský domov pro seniory potřebuje pomoc. Hledá hlavně zdravotníky a pečovatelky

DD vstupVzhledem k nastalé situaci hledá vedení Domova pro seniory Velké Meziříčí výpomoc s péčí o klienty. Třetina zaměstnanců je po víkendu v pracovní neschopnosti.

Po víkendu se velkomeziříčský domov pro seniory ocitnul ve složité personální situaci, která začíná být z hlediska zajištění péče o klienty velmi vážná. K dnešnímu dni je ve stavu pracovní neschopnosti vedena již celá jedna třetina pečovatelského personálu a několik zdravotních sester. Ředitel domova Vítězslav Schrek proto žádá o případnou pomoc všechny pracovníky s kvalifikací pracovník v sociálních službách a praktická nebo všeobecná sestra. Momentálně se stále daří držet počet pozitivních klientů do deseti, ale velký problém nastal s personálem v přímé péči.

Vedení domova již oslovilo některé místní poskytovatele sociálních služeb, zda by neměli nějaké „volné" personální kapacity, současně se snaží využít možnosti tzv. pracovní povinnosti studentů. „Od rána obvolávám své kolegy a současně kontaktujeme studenty zdravotních a sociálních oborů, kteří by nám mohli být v příštích dnech nápomocni. Jen co jsme v minulých dnech horko těžko přežili značný personální výpadek v technických provozech, začínáme bojovat se zajištěním péče. Nebere to konce, vidím, že je náš tým už hodně unavený, hodil by se nám kdokoli z profesionálů, včetně mediků nebo i lékařů," popisuje současnou situaci v domově ředitel Schrek.

V případě zájmu o pomoc je možno kontaktovat personální oddělení domova Danu Bartošovou, tel. 736 541 988, případně pracovnici komunikace s veřejností Veroniku Krátkou, tel. 734 875 428.

Veronika Krátká, Domov pro seniory Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.