Lidé si na náměstí zabruslí, termín je zatím nejistý

Pelhrimov kluzisteNákup umělého kluziště otevřel na listopadovém zastupitelstvu dlouhou diskuzi. Závěrem ho těsná většina dvanácti koaličních zastupitelů podpořila.

Přestože je jeho využití v rámci adventních trhů před Vánocemi nejisté, lze ho používat kdykoli jindy. Kluziště by mělo lidem dopřát možnost vyzkoušet na velkomeziříčském náměstí něco nového a zároveň oživit zimní atmosféru. Také by mělo podpořit pořádání trhů ve středu města, které chce v případě příznivé epidemiologické situace radnice zorganizovat.

Podle starosty Kaminarase však i vedení Velkého Meziříčí počítá s variantou, že kluziště ani stánky letos nevyužije. K tomu dodal, že není důvod, proč by trhy zpestřené kluzištěm nemohly proběhnout například v lednu nebo únoru. Každopádně v souladu s aktuálními vládními nařízeními.

S více jak milionovým výdajem nesouhlasí opozice, která upozorňuje na neekonomičnost investice v době, kdy většina měst musí šetřit. Samotný nápad, pořídit umělou plochu, opoziční zastupitelé nekritizují, nesouhlasí však s načasováním. „Neříkám, že jde o zcela špatnou věc, ale je načasována na špatnou dobu,“ řekl zastupitel Blažek.

Naopak koaliční zastupitelé nevidí důvod, proč nákup kluziště odkládat na příští rok. Chtějí, aby město bylo připraveno na lepší časy a mohlo lidem nabídnout možnost pobavit se a odreagovat na čerstvém vzduchu.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.