Most Vysočina je průjezdný bez omezení

IMG-20201130-WA0005Řidiči se mohou radovat, práce na rekonstrukci dálnice u Velkého Meziříčí ustaly, omezení provozu skončilo a vrátí se naposledy až v jarních měsících. Začíná zimní přestávka. Pracovníci dokončili střední dělicí pás, to znamená svodidla a další detaily, zasíťovali okolní skalní svahy, dokončili kanalizaci i kabelové trasy.

Metrostav se zabýval i odhlučněním dálnice, proto namontoval protihlukovou stěnu, která odvedla hluk zejména z Dolních Radslavic. „Ztišení jsme pomohli instalací závěr s tichou úpravou (na přejezdu z asfaltu na most). Kolo nejede napříč mezerou a tím pádem neudělá ráz a ta rána má nesrovnatelně menší hlukovou úroveň," okomentoval protihluková opatření na mostu Vysočina Jiří Salava, ředitel výstavby. Před zimní technologickou odstávkou, tedy na konci listopadu, navštívil most Vysočina také premiér Andrej Babiš a ministr dopravy Karel Havlíček. Shrnuli, co se dosud zrekonstruovalo a co řidiče čeká v příštím roce. Do podzimu roku 2021 slibují kompletní dokončení modernizace celé dálnice mezi Prahou a Brnem. „Metrostav odvedl velmi dobrou práci a vše zvládl na čas," chválil u mostu Vysočina ministr dopravy Karel Havlíček.

En6NVvbXIAAjLNBLetošní rekonstrukce byla poznamenaná koronavirovými opatřeními, které zapříčily hlavně odliv zahraničních pracovníků, o to větší pochvala směřuje ke zhotovili, jenž se dokázal s nenadálou situací vypořádat bez časových prodlev. Motoristům opravy přinesou větší komfort, a to hlavně v případě nepříznivých událostí. Inovovaná dálnice bude širší, což se projeví v odstavných pruzích. Pro řidiče rozšíření znamená v případě nehody či uzavírky možnost vedení provozu v režimu 2+2.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.