Bary a restaurace budou od středy zavírat ve 20 hodin

pivoBary, restaurace a další stravovací zařízení, a to včetně hotelových restaurací a výdejních okének, budou muset od středy zavírat nejpozději ve 20:00. Přechod ze třetího zpět do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES zatím resort zdravotnictví nenavrhuje.

Zakázána bude po celý den konzumace alkoholu na veřejnosti a na trzích se nebude smět prodávat občerstvení a alkohol. Vláda zpřísněním reagovala na častá porušování protiepidemických opatření.

Podle ministra zdravotnictví lidé již v přísném čtvrtém stupni pravděpodobně brali opatření na lehkou váhu. Bary, kluby, restaurace a další stravovací zařízení včetně hotelových restaurací a výdejních okének budou muset od středy 9. prosince zavírat o dvě hodiny dříve. Omezení se nevztahuje na rozvoz jídla.
Obsluhovat mohou číšníci jen usazené hosty, u jednoho stolu spolu smí být nejvýše čtyři lidé. Podniky budou smět naplnit jen polovinu kapacity.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.