Nová střecha zdobí kulturák ve Lhotkách

3Střechu kulturního domu v místní části Lhotky pokrývá nová betonová střecha, rekonstrukci v hodnotě 578 632 korun hradilo město Velké Meziříčí. Cenová nabídka, na jejímž základě město opravu střechy objednalo, obsahovala kromě výměny střešní krytiny i další nezbytné práce, mezi něž patří i montáž paropropustné fólie, okapů a sněhových zábran. Vedle toho se musela vyměnit i část napadených krovů a nové dřevo předem naimpregnovat. Zhotovitel také odstranil z původní střechy hromosvod, nechat jej zrevidovat a poté vrátit zpět na již novou betonovou střechu.

Původní střecha z padesátých let minulého století procházela postupně nutnou obnovou, poslední rekonstrukcí prošla zhruba v roce 2011. „Střecha prošla před asi 9 lety opravou hřebene, což byl poslední pokus o její záchranu. Co se týče výměny krytiny, tak s výsledkem jsem velmi spokojený," uvedl předseda komise pro místní správu Přemysl Bdinka.

Zuzana Najtová

1

2

4

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.