Spouští se registrace na antigenní testy pro veřejnost

medic-563423 1920Kraj Vysočina otevřel možnost objednat se na antigenní testy v rámci plošného dobrovolného testování veřejnosti na COVID-19. Občané mohou registraci na antigenní test provést v aplikaci Kraje Vysočina pro odběry https://odbery.kr-vysocina.cz. Věnujte, prosím, pozornost následujícím informacím, které jsou nezbytné pro zdárně provedenou registraci. Další termíny budou do systému přidávány tak, jak dovolí personální situace krajských nemocnic a jejich partnerů. Děkujeme veřejnosti za trpělivost.

Antigenní testy pomáhají při včasné detekci vysoce infekčních případů a lze tak účinně předcházet dalšímu šíření onemocnění COVID-19 způsobeným virem SARS-CoV-2 v populaci. Testy se provádí výtěrem z nosohltanu a výsledek je znám během 15-20 minut. V případě pozitivity je posouzeno zdravotnickým pracovníkem na odběrovém místě, zda bude následně nutné provést potvrzující PCR test.

Občané mohou registraci na antigenní test provést v aplikaci Kraje Vysočina pro odběry https://odbery.kr-vysocina.cz, a to následovně:

  • Do 17. 12. lze provést registraci na antigenní test za úplatu 600 korun jako samoplátce. Toto se netýká pedagogických pracovníků, kteří budou do 17. 12. absolvovat jednorázové dobrovolné testování pedagogických pracovníků, které je zdarma.
  • Od 18. 12. se mohou na antigenní testy registrovat VŠICHNI ZDARMA, a to jedenkrát za 5 dnů.

Test si lze objednat kliknutím na políčko „Objednat se na antigenní test" a následně postupovat dle uvedených instrukcí. Test lze absolvovat na odběrových místech všech krajských nemocnic a na dalších místech uvedených v aplikaci pro registraci. Vždy je nutná předchozí registrace na odběr, a to na konkrétní čas a místo. Výsledky testu budou zasílány prostřednictvím SMS zprávy, a to během 15 – 20 minut po odběru.

V případě potřeby (například pro účely návštěvy sociálního zařízení) si lze v aplikaci po přihlášení vyzvednout i potvrzení o výsledku vyšetření v elektronické formě.

Pro více informací lze volat krajskou COVIDlinku - 564 602 602.

Image

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.