• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Tři nové okružní křižovatky se rýsují na průtahu městem. Studie doporučila jejich výstavbu

Tři nové okružní křižovatky se rýsují na průtahu městem. Studie doporučila jejich výstavbu

P1150573Hlavní tah městem mají zklidnit okružní křižovatky. Podle výsledků studie proveditelnosti je současná kombinace světelných a okružních křižovatek nevýhodná, nejlepším řešením je jednotný systém. Zpracovatel studie doporučil přestavbu tří křižovatek nacházejících se na krajské silnici č. II/602 na kruhové objezdy.

Změna v koncepci dopravy se týká dvou světelných a jedné klasické křižovatky, které se nachází u sochy sv. Josefa, u vjezdu na náměstí a u Billy. Zpracovatelé v posudku uvedli mezi přínosy plánovaného přebudování křižovatek na okružní: zklidnění dopravy v centrální části města, zvýšení plynulosti a bezpečnosti provozu, nižší provozní náklady a souvislé řešení celého tahu.

S výsledky studie seznámil starosta města Alexandros Kaminaras zastupitele na jejich posledním letošním zasedání. Zadání vypracování studie předcházel návrh, jak snížit alespoň částečně dopravní zácpy ve městě, se kterým na červnovém zastupitelstvu vystoupil Radovan Necid /TPM/. K jeho dvěma vymezeným křižovatkám navrhl Pavel Blažek /ČSSD/ přidat i světelnou křižovatku u vjezdu na náměstí. O půl roku později je studie s doporučujícím charakterem hotová a město je připravené jednat s krajem o dalším postupu.

Zuzana Najtová

u sochy_Josefa_2

Skrivanova 2

u namesti_1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.