Poplatku za vjezd na náměstí odzvonilo

IMG 20201001_155435Zastupitelé na prosincovém zasedání odhlasovali vyhlášku, která ruší povinnost platit poplatek za vjezd na náměstí. Centrem města se bude od ledna 2021 trvale projíždět bez desetikorunového poplatku. Změna v parkovacím systému však nastane od března, kdy se cena za parkování v centru bude odvíjet podle doby stání. Z náměstí tak už nebude parkoviště, řidiči tam zastaví jen na nezbytně nutnou dobu. Ceny i způsob úhrady budou předmětem dalších jednání představitelů města, ale podle předběžného návrhu je zřejmé, že náměstí a přilehlé ulice osadí pět automatů sloužících k úhradě poplatku.

Do doby, než se zavede nový parkovací systém, platí nadále v centru města dopravní značení. Bezplatný průjezd náměstím totiž neznamená neomezené parkování na všech parkovacích místech, jak si mnozí myslí. Pro město dnes již ikonická výběrčí bouda také najde další využití. V nadcházející letní sezoně poslouží k výběru vstupného na koupališti Palouky.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.