Nové pozemky města by měly sloužit k rekreaci u řeky

P1180757 copyKdo někdy nešel kolem Balinky, jako by v Meziříčí ani nežil. Nebylo by příjemné, chodit nejen kolem protipovodňové stěny, ale jít blíž k řece?

Zastupitelé na svém zasedání schválili nákup pozemků, z nichž tři se nachází na Paloukách mezi protipovodňovou zdí a řekou Balinkou. Za pozemky o rozloze více než 4 000 m2 město firmě Sanborn zaplatilo necelých 1,3 milionu korun. Přestože zastupitelé vedli o koupi pozemků delší diskuzi, vyplynul z ní většinový souhlas. Celkem 17 z 23 zastupitelů hlasovalo pro koupi, tři projevili opačný názor, dva se zdrželi a jeden nepřítomný zastupitel nehlasoval.

Podle starosty Alexandrose Kaminarase je hlavním účelem nákupu potencionální rozvoj rekreačních ploch města a zároveň rozšíření míst pro volnočasové aktivity podél řeky. „Jsme Meziříčí a nemáme žádný kvalitní přístup k řece, tady se přístup nabízí. Toto území by mělo být majetkově sceleno, abychom ho mohli plnohodnotně využívat. Nabízí se pump track, stezka a další možnosti. Díky zastupitelce Bíbrové řešená oblast ožila už koncem léta, kdy s partou aktivních lidí na Paloukách postavila pobytové paluby," doplnil starosta Kaminaras k minulosti i budoucím plánům s pozemky.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.