Na Vysočině se začne očkovat, vakcíny dorazí nejpozději v úterý

injection-5722329 1920Dnes (28. prosince 2020) dorazilo na Vysočinu tři tisíce kusů očkovacích karet společnosti Pfizer a BioNTech, informaci poskytl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Nejpozději zítra převezme vakcinační distribuční centrum Nemocnice Jihlava zásilku, která obsahuje 975 vakcín. „Vakcína bude postupně rozdělena přiměřeným dílem mezi všech pět krajských nemocnic Kraje Vysočina. Jako první budou očkováni zdravotníci, kteří s covid pozitivními pacienty přichází do kontaktu, tedy lidé z infekčních oddělení, lůžková oddělení covid, JIP, ARO, urgentní příjmy, geriatrie, LDN, plicní oddělení, postupně dále pracovníci odběrových týmů, případně praktici, v řádu týdnů pak chronicky nemocní senioři na lůžku a senioři v domovech důchodců, výhledově bude následovat dobrovolné očkování složek integrovaného záchranného systému a další ," uvedl náměstek Vladimír Novotný a přiblížil, že další dodávku dvou balení s celkem 1 950 dávkami vakcíny očekává Nemocnice Jihlava 7. ledna 2021.

„Zájem o první očkování zdravotníků v nemocnicích Kraje Vysočina je velký. V případě Vysočiny budou všechny první dávky důsledně očkovány zdravotníkům. První nemocnicí, kde bude očkování zahájeno bude Nemocnice Jihlava, další čtyři krajské nemocnice budou následovat do pěti dnů, dle vyžádání a připravených harmonogramů," sdělila tisková mluvčí Krajského úřadu Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.