Centrum pro zdravotně postižené zveřejnilo informace a novinky

103Z důvodu pandemie covid-19 má Centrum pro zdravotně postižené otevřeno v pondělí a ve středu od 7:30 do 12:00 hodin a od 13:00 do 17:00 hodin.

Centrum pro zdravotně postižené (CZP) půjčuje rehabilitační a kompenzační pomůcky. Za poplatek je možné si zapůjčit invalidní vozík, schodolez, chodítka, toaletní židle nebo polohovací postele s matrací. CZP sepíše se zapůjčujícím smlouvu a zákazník si může pomůcku odvézt domů. Ceny za zapůjčení pomůcek se liší dle typu pomůcky a pořizovací ceny. Pohybují se v rozmezí 3 až 35 korun za den. Klienty zacvičí a informují o tom, jak správně pomůcku využívat. Zároveň poradí s výběrem a poskytnou katalog firmy zabývající se distribucí rehabilitačních pomůcek.

CZP je distribučním místem Euroklíčů k WC. Po sepsání smlouvy klient dostane zdarma Euroklíč. Právnická poradna je pro klienty k dispozici zdarma, je třeba se ale předem telefonicky objednat. Zdarma mohou využít i služby psychologické poradny pro dospělé a pedagogicko-psychologické poradny pro děti.

Více informací se dozvíte na webu www.zdravotnepostizeni-vysocina.cz.

Žaneta Mikišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.