Opravy silnic budou systematické

1Město Velké Meziříčí objednalo v reakci na žádosti občanů o opravy ulic u společnosti Pavex Consulting dokument, který od Nového roku pomůže v systematickém rozhodování o rekonstrukci místních komunikací. Firma zabývající se poradenskými službami v silničním hospodářství připravila škálové hodnocení pro 30 velkomeziříčských ulic. Výhodou je kvalita zpracovaného dokumentu, který vychází z výsledků posouzení diagnostickým vozem, moderními metodami a mimořádným vyhodnocovacím programem.

Technická zpráva člení místní komunikace podle priorit, to znamená, že se s opravami začne od nejvíce poškozených silnic. Zároveň také obsahuje návrh oprav komunikací, který usnadní a zpřesní kalkulaci a následné vyčíslení nutné pro zařazení do rozpočtu města. Hodnocení stavu vozovek ve městě tak přinese spoustu výhod, z nichž zásadní jsou plánovité a přesnější opravy.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.