Rehabilitační oddělení novoměstské nemocnice nově nabízí akupunkturu

close-up-patient-during-acupuncture-procedure copy_copy_copyOd nového roku nabízí rehabilitační oddělení novoměstské nemocnice možnost využití akupunktury. Akupunktura je léčebná metoda, která patří do systému tradiční čínské medicíny. Je uznávaná ve světě i v České republice.

„Jedná se o napichování jehel do akupunkturních bodů na lidském těle. Vpichem tenké jehly do aktivních bodů na povrchu těla dochází ke stimulaci samoléčebných procesů a následnému obnovení rovnováhy organismu. Aplikace je většinou málo, případně nebolestivá, i děti ji tolerují dobře," vysvětluje princip akupunktury lékařka rehabilitačního oddělení novoměstské nemocnice Réka Popelová.

„Aktivní body je možné ovlivnit i jinými způsoby, například prohřátím pelyňkem, které se nazývá moxování, stimulací magnety, akupresurou, baňkováním. Další doplňkovou metodou je i aurikuloterapie – reflexní terapie pomocí bodů na ušním boltci," dodává lékařka Popelová.
„Indikace akupunktury jsou např. bolestivé stavy pohybového ústrojí, nejlépe funkčního původu, alergické onemocnění, včetně bronchiálního astmatu, bolesti hlavy, poruchy spánku, stavy po úrazech mozku a cévních mozkových příhodách, včetně ovlivnění svalové hyperaktivity, periferní parézy lícního nervu, funkční gynekologické poruchy, revmatologické onemocnění, katary dýchacích cest, regenerace po/při sportovním výkonu, zažívací potíže funkčního původu, psychosomatické onemocnění, návykové onemocnění (kouření, obezita), je možné ji využít po dlouhodobé nemoci a další," vyjmenovává lékařka.

Akupunkturu indikuje a provádí lékař s oprávněním tuto metodu provádět, se zohledněním event. možných kontraindikací u konkrétního pacienta, určí počet a frekvenci sezení dle stavu pacienta. Dle potřeby také doporučí došetření stavu u obvodního lékaře, případně u specialisty.

K vyšetření není potřeba doporučení lékaře, pacient se může objednat na evidenci rehabilitačního oddělení – 566 801 454. Cena dle platného ceníku.

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.