• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Reakce hejtmana Kraje Vysočina na zprávy o přerušení a omezení očkování první dávkou vakcíny. Vysočina očkuje dál

Reakce hejtmana Kraje Vysočina na zprávy o přerušení a omezení očkování první dávkou vakcíny. Vysočina očkuje dál

141472125 436085581164407_4404691878081432483_oRušení termínů, odložení nebo zastavení očkování registrovaných seniorů starších 80 let na Vysočině zatím NEHROZÍ. Tuto informaci potvrdil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek jako reakci na zprávy zveřejněné v médiích. Kraj Vysočina vypisuje termíny pro objednávání pouze na základě skutečně dodaného množství vakcíny. Lidé, kteří mají potvrzený termín, mají dávku rezervovanou a bude jim aplikována. Veškeré státní dodávky očkovací vakcíny pro Vysočinu jsou prozíravě rozpočítávány do budoucna tak, aby nebylo ohroženo podání druhé dávky.

„Pokud tedy snad dojde ze strany státu k redukci dodávky vakcíny pro Kraj Vysočina, hrozí do budoucna zpomalení očkování současné prioritní skupiny. V případě seniorů, kteří jsou už od 15. ledna 2021 registrovaní, dojde k prohloubení jejich nejistoty a nervozity. Může to znamenat, že tzv. zvací SMS nepřijdou seniorům v řádech dnů, ale až v řádech týdnů," uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.