Majitel ATX Real pronajal za korunu prostory pro největší očkovací centrum na Vysočině

Hruškové dvoryDo poloviny března vznikne v přízemí bývalého jihlavského vědeckotechnického parku největší očkovací centrum na Vysočině. Majitel společnosti ATX Real, Jakub Klobása, nabídl tuto budovu Kraji Vysočina k dispozici poté, co mu na covid-19 zemřel otec. Cenu za pronájem tohoto objektu stanovil na symbolickou jednu korunu.

Budova se nachází v průmyslové zóně Hruškové Dvory. Nemocnice Jihlava tak má k dispozici 1 300 m2 bezbariérového přízemí v budově ATX centra. Bez větších úprav jsou ihned k dispozici čekárny, recepce a laboratoře pro účely zřízení ordinací.

Veřejnost bude moci využívat při návštěvě očkovacího centra, kromě parkoviště v areálu, ještě navíc přilehlou parkovací plochu okolních firem. O navýšení parkovacích míst, dále také o posílení linek MHD, aby se nejen veřejnost, ale i zdravotnický personál mohl snadněji dopravovat na místo. Zvažuje se i možnost kyvadlových svozů pro zdravotníky, kteří budou v centru pracovat.
Jihlavské očkovací centrum by mělo fungovat dvanáct hodin denně, sedm dní v týdnu. Každý den by mohlo naočkovat přes tisíc lidí.

Další připravovaná centra na území Kraje Vysočina:
Pelhřimov, Kulturní dům Máj
Třebíč, Kulturní dům Fórum
Žďár nad Sázavou, Sportovní hala TJ Žďár nad Sázavou, Bouchalky
Havlíčkův Brod, v jednání je objekt Kulturního domu Ostrov

Žaneta Mikišková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.