Veřejná doprava přechodně omezí některé spoje

autobusS ohledem na uzavření škol přistupuje Kraj Vysočina k dílčím přechodným úpravám ve vybraných jízdních řádech autobusů a vlaků. „V podstatě přejdeme na prázdninový režim. V autobusové dopravě budou změny platit od 7. března, vlaky se budou novými jízdními řády řídit od 8. března 2021," uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek s tím, že k podobnému opatření přistupuje kraj potřetí. Podobně se kraj zachoval v březnu a říjnu loňského roku.

Podle informací Martina Hyského, který má fungování Veřejné dopravy Vysočiny ve své gesci, jsou změny s dopravci předjednány, dopravci vylepí nové jízdní řády na zastávkách, informace budou zveřejněny ve vozech. „I přesto doporučujeme, aby si veřejnost odjezd svého spoje předem ověřila na dopravních portálech nebo u dopravce," informoval Martin Hyský. Kraj Vysočina a dopravci jsou připraveni pružně reagovat na vývoj aktuální epidemiologické situace i platná vládní opatření a obnovit autobusové i vlakové spoje v okamžiku avizovaného rozvolňování.

Denní rozsah objednávaných spojů v rámci Veřejné dopravy Vysočiny se sníží u autobusů o přibližně 12 %, u vlakové dopravy o cca 8 %.

Jízdní řády si mohou cestující ověřit na www.idos.cz.

Děkujeme za pochopení.

Pavel Bartoš, odbor dopravy a silničního hospodářství
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.