V sobotu 27. března začíná Sčítání lidí, domů a bytů roku 2021

sčítánífotoVzhledem k současné epidemické situaci má každý občan možnost sečíst se online do 9. dubna, a to prostřednictvím elektronického formuláře na webu www.scitani.cz nebo v mobilní aplikaci.

Kdo se nesečte online, má zákonnou povinnost od 17. dubna do 11. května vyplnit a odevzdat listinný formulář, jehož distribuci zajistí sčítací komisaři a síť kontaktních míst.

Distribuce formulářů do domácností bude probíhat za dodržování přísných hygienických pravidel. Z tohoto důvodu nebudou sčítací komisaři pomáhat s vyplňováním formulářů. V případě potřeby se můžete obrátit na infolinku 840 304 050.

Kontaktními místy jsou pracoviště České pošty. Ve Velkém Meziříčí sídlí v ulici Poštovní 1422/1, telefonní číslo: 954 259 401.

Sčítání podléhá:

  • Každá fyzická osoba mající v rozhodný okamžik na území České republiky trvalý pobyt nebo přechodný pobyt na 90 dnů, nebo které byl na území České republiky udělen azyl, doplňková nebo dočasná ochrana.
  • Každá fyzická osoba, která je na území České republiky v rozhodný okamžik přítomna.
  • Každý dům i byt (i neobydlený).

Povinnost sečíst se se nevztahuje pouze na cizince, kteří jsou v České republice na dobu kratší než 90 dnů a na cizince požívající diplomatické výsady a imunity.

Pro aktuální informace můžete navštívit webové stránky www.scitani.cz, zaslat své dotazy na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo využít informační linku Českého statistického úřadu 274 056 789.

V aplikaci České pošty na adrese scitani.ceskaposta.cz naleznete seznam sčítacích obvodů v obci, jména a příjmení a čísla průkazů příslušných sčítacích komisařů pro jednotlivé sčítací obvody. Odkaz na aplikaci bude funkční od soboty 6. března.

Lucie Málková

pruvodni_dopis.pdf

oznameni_obce.pdf

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.