Nemocnice začnou ve velkých centrech očkovat dříve než plánovaly

Hruškové dvoryŘádově o dny posunuly krajské nemocnice na Vysočině termíny otevření velkých očkovacích center. „Nemocnice Jihlava, Třebíč i Nové Město na Moravě tak reagují na avizované dodávky vakcín v příštích týdnech a také zvyšující se počty registrovaných osob na očkování proti COVID-19. Ty se skokově navýšily po otevření registrace seniorů 70+ a po přednostní registraci pro pedagogy a ostatní zaměstnance škol. Očkování této široké skupiny začalo už minulý týden, většina nemocnic už očkuje nebo připravuje očkování i o víkendu," uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Na závoz první dodávky vakcíny AstraZeneca do prvních 11 ordinací praktických lékařů kraj stále čeká. Distributor i dnes oznámil prodlevu v dodávce. Na pokyn hejtmana přitom byla v garážích krajského úřadu vyčleněna skupina aut, která umožní posílení frekvence závozu vakcín právě do ordinací praktických lékařů. Speciálním monitorovaným boxem pro převoz ampulí s vakcínami bude jako první vybaven služební vůz hejtmana.

Termíny otevření dalších velkých očkovacích center v Kraji Vysočina

  • Velké očkovací centrum Jihlava, Průmyslová zóna Hruškové Dvory 123 – 11. 3. 2021
  • Velké očkovací centrum Žďár nad Sázavou, Sportovní hala Bouchalky, Jungmannova ulice – 12. 3. 2021
  • Velké očkovací centrum Třebíč, KD Fórum, Masarykovo nám. 1313/12 – 13. 3. 2021

Velké očkovací centrum už funguje i v Pelhřimově a Havlíčkově Brodě, prozatím v omezeném režimu vycházejícím z daného množství očkovacích látek. Očkuje se nově také na poliklinikách v Telči a Třešti.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.