Distanční výuka je nouzové řešení i šance pro budoucnost

P1250504Ve čtvrtek 11. března od 15 hodin pořádá krajský odbor školství pod záštitou radního Kraje Vysočina Jana Břížďaly online konferenci zaměřenou na distanční výuku. Kraj v minulých týdnech oslovil učitelky a učitele středních škol z Vysočiny, aby prezentovali své zkušenosti z pohledu vedení škol, ukázali jak žáky motivovat, jak efektivně komunikovat, a představili různé aplikace, které učitelé při distanční výuce využívají. Sešlo se celkem 88 příspěvků, ze kterých bylo vybráno 40, ty byly následně rozděleny podle zaměření do čtyř sekcí.

V první sekci budou hovořit zástupci vedení škol o tom, jaký systém výuky zavedli na své škole. Ve druhé sekci se bude diskutovat o práci se žáky, způsobech hodnocení, komunikaci i motivaci. Třetí skupina se zaměří na technickou stránku distanční výuky, tedy jaké aplikace a webová řešení učitelé používají a v poslední sekci se účastníci dotknou tématu formy a organizace výuky. „Cílem online setkání ředitelů škol, pedagogů a zástupců kraje je zejména sdílení příkladů dobré praxe na středních školách v Kraji Vysočina při distanční výuce. Děkuji všem, kteří se aktivně zapojili a zaslali příspěvek do konference. Těším se na setkání ve čtvrtek a budu rád za konstruktivní a věcnou diskusi, která může posunout naše školství v oblasti distančního vzdělávání zase o krok dopředu," zve k účasti na konferenci radní Jan Břížďala.

Jana Hadravová, odbor školství, mládeže a sportu
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.