Kraj nabízí aktualizovanou mapu ordinací praktických lékařů, kteří očkují proti COVID-19

praktičtí lékaři_očkování_mapaVedle šesti krajských a dvou soukromých očkovacích center se na Vysočině do očkování populační skupiny 70+ postupně zapojují i ordinace praktických lékařů. Kraj Vysočina připravil z dostupných informací od Sdružení praktických lékařů přehlednou mapu těchto registrovaných ordinací. „Na Vysočině fungují více než tři stovky ordinací praktických lékařů, přes 60 % z nich má zájem očkovat své pacienty a jejich počet v čase roste. Do jedenácti zavezlo ministerstvo zdravotnictví minulý týden vakcíny AstraZeneca, dalších šest ordinací očkuje vakcínami, které ze svých center stáhl Kraj Vysočina. Důvodem bylo mimo jiné i urychlení očkování spoluobčanů registrovaných přímo u svých praktických lékařů," informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Mapa připravených a zapojených ordinací do očkování proti COVID-19 je k dispozici na www.ockovanivysocina.cz.

Mapa byla vytvořena z dat krajského odboru zdravotnictví a přehledu ordinací, který sdílelo krajské Sdružení praktických lékařů v první polovině března. Mapa je pouze orientační, informace v ní se průběžně aktualizují. „Mapu je třeba chápat jako nástroj, který jsme v čase připraveni pravidelně aktualizovat, budeme operativně reagovat na změnu stavu konkrétních pracovišť, přivítáme zpětnou vazbu ze strany ordinací," uvedl Martin Tejkal z oddělení GIS Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Informace týkající se očkování v Kraji Vysočina včetně mapy očkujících ordinací jsou dostupné na webové stránce www.ockovanivysocina.cz nebo ZDE.

Martin Tejkal, odbor informatiky, oddělení GIS
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.