Vysočina raketově zrychlila očkování. Některá centra dokonce očekávají volné kapacity

vaccine-5926664 1920Očkování na Vysočině nabralo vysoké obrátky. Díky intenzivnímu provozu čtyř velkých očkovacích center a obrovskému nasazení personálu se Vysočina dostala mezi první tři kraje s nejvyšším počtem očkovaných na 1000 obyvatel. V současné době na termín podání vakcíny v očkovacích centrech na Vysočině čeká už jen 6000 osob, téměř o 50% méně než minulý týden. „V prioritní skupině 80+ čeká na termín už jen 160 osob, většinou těch, kteří se registrovali až v minulých dnech, necelá stovka čekajících na vakcínu je mezi zdravotníky, už jen řádově dny nás dělí od rychlého naočkování poslední tisícovky učitelů," informoval dnes hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Podle propočtů krajských analytiků by v následujícím týdnu měla na Vysočině dostat zvací SMS s druhým kódem pro objednání termínů většina registrovaných osob z prioritní skupiny 70+. Koordinátoři očkovacích center avizují, že pokud nebude otevřena registrace pro další cílovou skupinu, může se stát, že kapacity vysočinských očkovacích center zůstanou nevyužity. „Případné volné kapacity očkovacích center by mohli využít například senioři, kteří se zatím na očkování neregistrovali u svého praktického lékaře. Kraje nadále čekají na zavezení ordinací praktiků vakcínou AstraZeneca, u které však dnes ministerstvo zdravotnictví potvrdilo dlouhodobější výpadky dodávek," uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Nejkratší čekací doba na očkování je aktuálně v Očkovacím centru Jihlava, Hruškové Dvory a v Očkovacím centru Žďár nad Sázavou. U nově registrovaných lze očekávat naočkování v řádech dnů.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.