V novoměstské nemocnici se nového kabátu dočkají další dva pavilony

door-349807 1920Nemocnice Nové Město na Moravě zahajuje další stavební akce, které povedou ke snížení energetické náročnosti dalších dvou budov. Zateplení se dočká ústavní lékárna v dolní části areálu nemocnice a také budova, kde je oddělení radiologie a stravovací provoz novoměstské nemocnice.

„V rámci zateplování budou v obou objektech vyměněna okna, vstupní dveře, zatepleny střechy a obálky budov. V objektu radiologie, ve které se nachází také stravovací provoz, bude součástí zateplovacích aktivit rozsáhlá rekonstrukce vzduchotechniky. Nová vzduchotechnika umožní rekuperací tepla využití odpadního tepla z provozu kuchyně. Celé dílo by mělo být dle smlouvy dokončeno do listopadu letošního roku," upřesnil technický náměstek nemocnice Jiří Drdla.

Investorem celého projektu je zřizovatel novoměstské nemocnice Kraj Vysočina. Projekt Úspory energií – Nemocnice Nové Město na Moravě – Stravovací provoz a lékárna je dotován Evropskou unií z operačního programu Životní prostředí. Zhotovitelem je firma STAREDO s.r.o. Nové Město na Moravě. Celkové náklady jsou vyčísleny na 29 631 000,- Kč bez DPH. Stavební práce budou probíhat za provozu.

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.