Sčítání lidí, domů a bytů roku 2021 začíná na konci března

DSC 0554_kopieČeský statistický úřad organizuje Sčítání lidí, domů a bytů roku 2021. Každý občan má možnost sečíst se online od soboty 27. března do pátku 9. dubna, kdo tak neučiní má zákonnou povinnost vyplnit a odevzdat listinný formulář v termínu od 17. dubna do 11. května.

Online se lze sečíst na webu www.scitani.cz nebo v mobilní aplikaci. Distribuci listinného formuláře společně s odpovědní obálkou zajistí sčítací komisaři nebo si je občané mohou vyzvednout na kontaktních místech. V letošním roce jsou kontaktními místy pracoviště České pošty, pro Velké Meziříčí je to tedy pobočka České pošty v ulici Poštovní (telefonní číslo: 954 259 401). V případě nejasností můžete kontaktovat Český statistický úřad na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo na telefonním čísle 274 056 789.

Sčítání podléhá:

  • Každá fyzická osoba mající v rozhodný okamžik na území České republiky trvalý pobyt nebo přechodný pobyt na 90 dnů, nebo které byl na území České republiky udělen azyl, doplňková nebo dočasná ochrana.
  • Každá fyzická osoba, která je na území České republiky v rozhodný okamžik přítomna.
  • Každý dům i byt (i neobydlený).

Povinnost sečíst se se nevztahuje pouze na cizince, kteří jsou v České republice na dobu kratší než 90 dnů a na cizince požívající diplomatické výsady a imunity.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.