Další stovky dávek vakcín zamíří tento týden do ordinací praktických lékařů

vaccine-5897391 1920Jihlavské distribuční centrum přerozdělí během tohoto týdne 500 dodaných dávek vakcíny AstraZeneca, tedy kompletní dodávku, která dorazila v pátek po poledni do regionu, mezi registrované ordinace. Vakcíny budou doručeny dle registrace klientů v jednotlivých ordinací, počet vakcín na ordinaci byl stanoven po dohodě distribučního místa s Krajským koordinátorem praktických lékařů, podle něj dostanou ordinace k dispozici po desítkách dávek. Čtrnáct ordinací bude zavezeno v režii kraje už během dnešního dne, další závozy budou pokračovat do poloviny týdne.

„Vedení Kraje Vysočina už v předchozích týdnech avizovalo, že závozy AstraZenecy budou maximálně směřovány do ordinací praktických lékařů. AstraZeneca je nyní jedinou očkovací látkou, kterou ministerstvo zdravotnictví určilo jako vhodnou pro využití v ordinacích praktiků. První závoz vakcínou už byl uskutečněn zhruba u poloviny připravených ordinací praktických lékařů na Vysočině," uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.