Na hřbitově se objevil vandal. Technické služby ho chtějí uspat

roe-deer-5502246 1920Hřbitov na Karlově má vskutku nevídaného vandala. Je jím srnec, který se na hřbitov podle svědectví dostal bránou. Zachutnaly mu zejména macešky, a tak nechtěně ničí výsadbu na hrobech.

Technické služby města Velké Meziříčí vyslyšely stížnosti občanů a vyrazily do boje se srnčí zvěří. Nejprve se zaměstnanci technických služeb pokusili srnce vyhnat, ale nebyli úspěšní. Vzhledem k tomu, že v zastavěném území obce se nedá střílet a zmařit život srnce by ani nikdo nechtěl, rozhodl se ředitel technických služeb Jaroslav Mynář povolat veterináře s narkotizační zbraní.

stažený souborMístní veterinář Pavel Jeřábek se pokusil dvakrát během dvou dnů srnce šipkou s narkotizační látkou zasáhnout a uspat, ale ani on zatím nebyl úspěšný. V dalších pokusech se bude pokračovat v příštím týdnu. Uspaného srnce poté veterinář společně s pracovníky technických služeb převeze do odlehlého lesa, kde vyčká na jeho úplného probuzení, aby ho okolní zvěř nijak nemohla ohrozit.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.