Registrace k očkovaní se zpozdila, ale očkovat se bude podle plánu

4Minulý týden město avizovalo spuštění registrace k očkovaní ve Velkém Meziříčí od pondělí 19. dubna. Město učinilo včas všechny potřebné kroky, ale na úrovni Ministerstva zdravotnictví došlo při registraci našeho očkovacího místa k technické chybě, která celou věc zpozdila o jeden den. Dle posledních informací se v nejbližších hodinách pracovníkům centrálního řídícího týmu podaří chybu odstranit tak, aby systém během dnešního dne fungoval. „Za zpoždění, přestože jsme jej nezavinili, se omlouváme. Ihned po zavedení očkovacího místa ve Velkém Meziříčí do registračního systému Vás budeme informovat," uvedl starosta města Alexandros Kaminaras.

Registrovat se k očkování v kulturním centru Jupiter club bude možné přes oficiální registrační systém Ministerstva zdravotnictví. Stále platí, že při předpokládaném objemu 800 dodaných vakcín během měsíce května, proběhne očkovaní ve dvou dnech. Fakultní nemocnice Brno, která bude očkovací místo v Meziříčí provozovat, zvládne naočkovat minimálně 400 lidí za jeden den. První očkovací den plánuje v první půli měsíce května a druhý den v závěru měsíce. Vše je závislé na dodávce vakcín z Kraje Vysočina.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.