Očkovací centrum v Jupiter clubu brzy přivítá první návštěvníky

P1300159Sál plný černých a bílých židlí. Nápis Vstup nebo Pohovor s lékařem. Takto aktuálně vypadá velkomeziříčský Jupiter club, který už je plně připravený na první zájemce o vakcíny proti nemoci covid-19. Ti se už v těchto dnech mohou hlásit přes registrační systém na webu Ministerstva zdravotnictví.

Z původně kulturního centra se stalo zatím jen papírově očkovací místo, i proto, že má na Vysočinu během května dorazit až jednadvacet tisíc dávek vakcíny. Takže už zhruba za měsíc by sem mohli přicházet první registrovaní zájemci.
„Já to beru jako dobrou věc, že je zřízené očkovací místo ve Velkém Meziříčí. Aspoň nemusíme jezdit nikam daleko a máme to přímo ve městě. Stejně se v Jupiter clubu teď žádné akce nemůžou konat, tak bude mít aspoň využití," myslí si velkomeziříčská obyvatelka Jana Frýdlantská.
Na očkování by měl každý přijít včas s vyplněným dotazníkem, platným občanským průkazem a kartou pojišťovny.

A jak to přesně v novém centru vypadá?

Na místo upozorňuje ještě před vstupem do Jupiteru banner s nápisem Očkovací centrum. Když vejdete, vítá vás cedule VSTUP. Následují upozornění, že si dotyční mají nachystat kartu pojištěnce a občanský průkaz. „Na tomto místě stojí dobrovolník, který lidem případně poradí, pokud si nebudou jistí. Ale všechno je připravené přehledně, takže se není čeho bát," doplňuje Josef Švec z velkomeziříčského úřadu. Nechybí ani místo s dotazníky, které obsahují mimo jiné otázky typu: Absolvoval/a jste v uplynulých čtrnácti dnech nějaké očkování? Cítíte se nemocný/á? Jste těhotná nebo kojíte? A několik dalších.

„Dotazník může každý vyplnit doma anebo přímo na místě mu znovu bude k dispozici dobrovolník. Samotná registrace se uskuteční hned na začátku velkého sálu, kde se dotyční následně můžou nechat naočkovat. Po očkování pak je potřeba zůstat patnáct minut sedět, než člověk vyrazí domů," uzavřel Švec. Podrobnější informace naleznete na webu města

Zuzana Dudášová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.