• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Novoměstská nemocnice je 8. nejvytíženější nemocnicí v republice, léčí téměř stovku pacientů s covid-19

Novoměstská nemocnice je 8. nejvytíženější nemocnicí v republice, léčí téměř stovku pacientů s covid-19

surgery-1807541 _340_nove_mesto_nemocniceNovoměstská nemocnice je 8. nejvytíženější nemocnicí v republice. Zdravotníci stále nemohou plánovat operace. I když se epidemická situace v Kraji Vysočina zlepšuje a většina krajských nemocnic hlásí výrazný pokles hospitalizovaných pacientů na intenzivních lůžkách a na umělé plicní ventilaci, novoměstská nemocnice je stále výjimkou.

Poslední týden je v nemocnici v Novém Městě na Moravě v průměru hospitalizováno 80 pacientů s onemocněním covid-19. Z toho zhruba 19 pacientů potřebuje každodenní intenzivní péči. Jsou hospitalizováni buď na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, kde jsou připojeni na umělou plicní ventilaci, nebo se léčí na chirurgické jednotce intenzivní péče. Kapacita lůžek v intenzivní péči je zcela naplněna. Tato lůžka neslouží pouze pacientům s onemocněním covid-19, intenzivní péči potřebují také pacienti s jinými zdravotními potížemi, například s cévní mozkovou příhodou, nebo pacienti po akutních operačních zákrocích.

Nedostatek lůžek v intenzivní péči novoměstské nemocnici neumožňuje v současné době přijímat pacienty k neakutní plánované operativě.

V nemocnici fungují v současné době čtyři covidová oddělení.

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.