V sídle technických služeb proběhl seminář o odpadovém hospodářství

20210423 082822Ve čtvrtek 22. dubna se v prostorách Technických služeb Velké Meziříčí konal seminář o odpadovém hospodářství pro zájemce z řad zastupitelů města. Tématem setkání bylo zmapování aktuální situace v oblasti nakládání s odpady včetně možností její optimalizace. Poukázáno bylo i na nedostatečnou motivaci občanů v souvislosti s tříděním odpadů.

Jednatel společnosti Jaroslav Mynář během svého přednášení připomněl, že v letošním roce město na sběrném dvoře Karlov zavede identifikační a vážní systém, který pomůže s aplikací nového zákona o odpadech. Systém umožní sledovat využívání sběrného dvoru ze strany obyvatel, ale i případné zneužívání z pozice právnických osob. Ukládání odpadu na skládkách se postupně utlumí.

„Skládka u Vysokého mostu se pomalu blíží ke konci své životnosti. Již v roce 2013 se zhotovil projekt překladiště odpadů, který by umožnil následný odvoz komunálních odpadů k energetickému využití. Církevní restituce realizaci odložily. V loňském roce soud zamítl žádost o vrácení pozemků pod skládkou. Připravuje se aktualizace projektu překladiště s tím, že by nejpozději v roce 2022 po realizaci projektu, byl zahájen odvoz komunálního odpadu k energetickému využití do ZEVO společnosti SAKO Brno. Součástí projektu bude i pořízení kontejnerové soupravy, která tento odvoz zajistí," sdělil Mynář.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.