První očkovací den v Meziříčí je čtvrtek 6. května

3 copyČekání na spuštění očkovacího místa v Jupiter clubu je u konce. Ve čtvrtek 6. května kulturní zařízení otevře své prostory a přivítá prvních 400 klientů. K datu 5. května se mohou hlásit k očkování lidé nacházející se v prioritní věkové skupině nad 50 let. Další termín očkování se očekává v rámci 14 dnů, v závislosti na dodávce vakcín. Registrace je stále otevřená. Neváhejte a registrujte se přímo ve městě.

Provozovatelem očkovacího místa ve Velkém Meziříčí bude Fakultní nemocnice Brno. Zkušený zdravotnický personál doplní administrativní pracovníci a dobrovolníci z řad veřejnosti. Centrum disponuje prostorem pro administraci a registraci, třemi stanovišti lékařů, čekárnou, odpočívárnou i ošetřovnou. Do budovy je zajištěn bezbariérový přístup pro imobilní občany. Pro vozidla obsluhy centra a očkovacích klientů se vyhradí dostatečný počet parkovacích míst přímo před budovou kulturního zařízení. Parkování bude bezpečné, pohodlné a zcela zdarma.

Chci se nechat naočkovat. Jak mám postupovat?

  1. Zaregistrujte se v Centrálním registračním systému Ministerstva zdravotnictví ČR na webovém portálu registrace.mzcr.cz. Zde si vyberte si konkrétní místo, kde se hodláte naočkovat. S tímto prvním krokem vám mohou pomoci rodinní příslušníci nebo se můžete obrátit na pracovníky Sociálních služeb města Velké Meziříčí (tel.: 773 752 394).
  2. Zarezervujte si termín. Na vámi uvedený telefonní kontakt přijde nejprve informační a následně zvací SMS zpráva. Objednání termínu se umožní v okamžiku, kdy obdržíte druhou SMS zprávu s pozvánkou. Upozorňujeme, že doručení této SMS může trvat i několik dní.
  3. Navštivte webovou stránku Kraje Vysočina ockovanivysocina.cz, kde naleznete dotazník s informacemi před očkováním jak ve vyplnitelné verzi, tak i ve variantě pro tisk. Vyplněním dotazníku a jeho zanesením na očkovací místo výrazně urychlíte celý proces. Toto sdělení platí pouze pro registrované občany.


Jsem zaregistrovaný/á do Velkého Meziříčí. Jak probíhá proces očkování?

  •  V určený den se dostavte do Jupiter clubu na adrese Náměstí 17, 594 01, Velké Meziříčí.
  • Při vstupu do budovy si připravte platný občanský průkaz a průkaz zdravotní pojišťovny.
  • S sebou si přineste vyplněný dotazník potřebný k očkování. Pokud dotazník nebudete mít u sebe, v prostoru administrace vám příslušní pracovníci centra na základě údajů o vaší osobě pomohou s jeho vyplněním. Součástí administrace bude rovněž změření tělesné teploty.
  • Jakmile projdete administrací a registrací, dostanete se do vyšetřovny lékaře, kde absolvujete pohovor o vašem zdravotním stavu a případných alergiích.
  • Po pohovoru se dostanete k vlastnímu očkování. Černé židle slouží k usazení klientů, u kterých se neočekává nepřiměřená reakce organismu. Na bílé židle se usadí alergici.
  • Očkovací látka se aplikuje do svalu v oblasti ramene.
  • Po aplikaci vyčkáváte 15 minut v čekárně. Po uplynutí určené doby na základě pokynu zdravotníka odcházíte směrem k východu. Před odchodem obdržíte očkovací průkaz.
  • Po celou dobu pobytu v prostorách očkovacího místa je pro vás k dispozici ošetřovna nabízející první pomoc. Pro váš případný doprovod jsou připravené volné židle situované u východu.
  • V očkovací den a v den bezprostředně následující po očkování je vhodné naordinovat si klidový režim bez větší zátěže.

Bližší informace o našem očkování v vašem městě naleznete na www.velkemezirici.cz, v sekci Očkování covid-19.

Lucie Málková

ockovaci_centrum_a5.pdf

ockovaci centrum_a5_final

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.