Obyvatelé Hlinišť se dočkají nové volnočasové lokality

P1300568Na základě podnětů ze strany občanů žijících na sídlišti Hliniště zbuduje město v této oblasti zbrusu novou volnočasovou lokalitu. Prostor nabídne plochu vhodnou k odpočinku, hřiště ke sportování, paluby pro pilates a jógu, v neposlední řadě také místo s ohništěm pro posezení obyvatel. Součástí projektu je i výsadba nové veřejné zeleně.

V rámci zlepšení kvality života ve městě vyčlenilo zastupitelstvo 1 milion korun na realizaci plochy už v základním městském rozpočtu pro rok 2021. Jedná se o jednu z větších plánovaných investičních akcí v letošním roce. Organizace Sportoviště VM spolu s městem dále zažádala o dotaci ve finanční výši 100 000 korun u Kraje Vysočina.

Vizualizace detail_palub_rijenV lokalitě Hliniště se nachází nová zástavba. Dosud se do jejího blízkého okolí umístilo pouze dětské hřiště pro nejmenší děti a městský mobiliář se zelení chyběl. Na základě návrhu zahradní architektky města se vedle zmíněného hřiště umístí nové travnaté volnočasové hřiště, které bude přístupné pro děti i dospělé v průběhu celého dne. Na své si přijdou hráči volejbalu, házené i malé kopané. Aby město nabídlo ještě více možností vyžití, a uspokojilo tak potřeby co možná největší skupiny obyvatel, hodlá mimo jiné zbudovat dvě dřevěné paluby sloužící pro cvičení jógy nebo pilates. Tyto paluby budou pro zájemce rovněž přístupné bez omezení.

„Projekt jsme představili obyvatelům čtvrti, kteří s touto myšlenkou oslovili vedení města. Město v současné době bude hledat zhotovitele akce," uvedl Michal Hořínek, ředitel příspěvkové organizace Sportoviště VM. Samotná realizace projektu se předběžně plánuje na začátek léta. Práce na projektu budou hotové ještě letos na podzim.

Lucie Málková

Vizualizace pohled_na_plochu_od_bytoveho_domu_listopad

Vizualizace zpevnena_plocha_s_drevenymi_palubami_pro_pilates_a_jogu

Vizualizace volnocasove_hriste_kveten

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.