Místostarosta města informuje o aktuálním dění v Meziříčí

místostarostaMístostarosta města František Smažil podává informace o aktuálním dění v našem městě.

 

Kultura ve městě se probouzí k životu

V současných dnech dochází v České republice k postupnému rozvolňování vládních restrikcí. Zmíněné rozvolňování nám umožňuje opět se začít potkávat, například v rámci konání nejrůznějších kulturních akcí.

Otevření věže kostela (0:38 - 1:30)

Vyhlídková věž kostela sv. Mikuláše se již po sedmnácté zpřístupní veřejnosti. Stane se tak tradičně v úterý 1. června.
Návštěvníci se mohou těšit zejména na zcela novou expozici o městě a farnosti, doplněnou zajímavou soutěží pro děti. Ve věži se v uplynulých týdnech realizovala také kompletní výmalba a na ochoz se nainstalovaly sítě proti holubům.
Provozní doba věže by měla trvat do 12. září. Navštívit ji můžete od pondělí do pátku v čase od 9 do 18 hodin a v neděli od 12 do 18 hodin. Jednotné vstupné činí 20 korun.

Velkomeziříčská pouť a farmářské trhy (1:31 - 2:08)

V termínu od 9. do 14. června proběhne na Náměstí tradiční velkomeziříčská pouť.
V rámci pouti se v neděli 13. června uskuteční řemeslné trhy. Prodejní stánky naleznete na ploše zadlážděné části Náměstí, která nebude obsazena pouťovými atrakcemi, dále pak v ulicích Radnická a Komenského. V nabízeném sortimentu nebudou chybět řemeslné výrobky, ovoce, zelenina, čerstvé květiny, občerstvení ani cukrovinky.

Světový den bez tabáku a akce Vzhůru za čistým vzduchem 2021 (2:09 - 2:35)

Také v letošním roce se v rámci mezinárodní kampaně Světový den bez tabáku uskuteční akce „Vzhůru za čistým vzduchem". Akci s protikuřáckou tématikou pořádá Zdravé město za podpory Kraje Vysočina. Ve dnech 25. až 27. června vás proto koordinátoři Zdravého města vyzývají, abyste přišli vystoupat na ochoz věže kostela sv. Mikuláše a podpořili tak zdravý život bez kouření. Učinit tak můžete ve standardní otevírací době věže, tedy v pátek a sobotu od 9 do 18 hodin, v neděli od 12 do 18 hodin. Vstup budete mít zcela zdarma.

Provoz očkovacího centra v Jupiter clubu (2:36 - 3:45)

V měsíci květnu došlo ke spuštění očkování v našem městě. Původně jsme avizovali, že každý týden obdržíme 200 kusů vakcín a očkovat budeme jedenkrát za 14 dní. Díky velkému zájmu ze strany veřejnosti a zároveň díky vstřícnosti našeho kraje došlo k navýšení počtu vakcín, očkuje se tak každý týden ve čtvrtek. V současnosti máme za sebou 2 očkovací dny – 6. května a 13. května. Dnes 20. května proběhl třetí den očkování a počet zájemců se stále navyšuje. Velké poděkování patří koordinátoru Kraji Vysočina i provozovateli Fakultní nemocnici Brno. Zároveň děkujeme všem klientům velkomeziříčského očkovacího centra v Jupiter clubu za zájem očkovat se v našem městě.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.