• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Žďárské očkovací centrum bude v provozu do konce srpna. Zaregistrovat se můžete do poloviny července

Žďárské očkovací centrum bude v provozu do konce srpna. Zaregistrovat se můžete do poloviny července

soubor 000_7Očkovací centrum ve Žďáře nad Sázavou ukončí svůj provoz k 31. srpnu 2021. Zájemci, kteří uvažují o očkování právě ve žďárském očkovacím centru, mají čas registrovat se k první dávce pouze do půlky července.

„Ve žďárském očkovacím centru používáme vakcínu od Pfeizer BionTech. Interval mezi první a druhou dávkou této vakcíny je 42 dnů. Abychom stihli dokončit k poslednímu srpnu očkování všem, kteří první dávku absolvují ve Žďáře, nejzazší termín pro registraci k očkování bude polovina července," upozorňuje koordinátorka očkovacího centra a epidemiologická sestra novoměstské nemocnice Šárka Vidergotová. „Výjimečně je možné zkrátit interval mezi první a druhou dávkou na 34 dnů," dodává Vidergotová.

Novoměstská nemocnice provozuje dvě očkovací centra. Jedno je přímo v nemocnici a druhé ve Žďáře. „Zájemci o očkování, kteří nestihnou termín ve Žďáře, se budou moci registrovat v nemocnici, ale jeho kapacita je mnohem menší, zájemci počkají na termín první dávky očkování déle. Navíc se 1. července otevírá registrace k očkování proti koronaviru dětem mezi 12 a 15 lety, které budeme očkovat pouze v nemocnici. Je možné, že se termíny v nemocnici ještě prodlouží," dodává tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Kontakt Očkovací centrum Žďár nad Sázavou, Nemocnice Nové Město na Moravě:
všední dny: 7- 15:30 hodin tel.: 566 683 550
víkend od 8 - 12 hodin tel.: 724 170 788

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.