Očkovací centrum v Jupiter clubu s létem končí

P1300920Ve Velkém Meziříčí se naočkovalo více než 3 000 klientů vakcínou od Pfizeru. Očkování první dávkou vakcíny proběhlo naposledy 15. července, proto již nelze vytvořit rezervaci k očkovacímu místu v Jupiter clubu. Ve dnech 22. a 30. července a následně 26. srpna se uskuteční poslední očkování druhou dávkou vakcíny.

Očkovací místo ve Velkém Meziříčí zahájilo svůj provoz ve čtvrtek 6. května. Od té doby proběhlo 7 očkovacích dnů, při kterých klienti očkovacího místa obdrželi svoji první dávku vakcíny. V součtu tak bude do konce srpna uskutečněno 14 očkovacích dnů zahrnujících aplikaci druhých dávek vakcíny.

Na mimořádném zasedání 31. března schválili zastupitelé prostory kulturního zařízení a spolupráci s provozovatelem očkovacího centra Fakultní nemocnicí Brno, která 26. srpna svoji misi v našem městě ukončí. Z Jupiter clubu tak opět bude zařízení připravené k pořádání kulturních akcí.

„O zřízení očkovacího místa přímo ve velkém sále Jupiter clubu rozhodlo několik hlavních faktů jako například ideální poloha v centru města, kapacitně vhodné bezbariérové prostory, dostatečné zázemí pro personál nebo předpoklad příznivých provozních nákladů. Poděkovat chci zejména řediteli FN Brno prof. MUDr. Jaroslavu Štěrbovi, Ph.D. a zdravotnickému náměstkovi pro pracoviště Nemocnice Bohunice a Porodnice prof. MUDr. Ondřeji Ludkovi, Ph.D. za jejich odvahu a chuť nám v podmínkách našeho malého města v této věci tak vstřícně pomáhat a službu pro nás dlouhodobě zajišťovat. Zároveň chci poděkovat všem kolegům z Kraje Vysočina, vedení našeho města, zastupitelstva, úřadu a dobrovolníkům za to, že se na celé věci podíleli a všichni jsme v tom táhli za jeden provaz. Mnohdy se totiž některé věci jeví jako snadné a samozřejmé, ale obvykle jim předchází mnoho týdnů vyjednávání a příprav. To je i případ očkovacího místa ve Velkém Meziříčí, o kterém jsme poprvé začali diskutovat na radě města již na konci ledna a bez našeho vlastního úsilí by zde nikdy nevzniklo – na rozdíl od okresních měst, kde očkovací centra zřizoval sám Kraj Vysočina. V neposlední řadě děkuji vám všem, kteří jste se již nechali nebo se hodláte nechat naočkovat a pomáháte tak pandemii ukončit," uvedl starosta města Alexandros Kaminaras.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.