Hlasujte v anketě Stavba Vysočiny za rok 2020

4697Od pondělí 26. července odstartovalo hlasování veřejnosti v letošní anketě Stavba roku Kraje Vysočina. O titul usiluje v kraji celkem 18 architektonicky zajímavých objektů, ať už jde o novostavby nebo zdařilé rekonstrukce, které byly zkolaudovány nebo uvedeny do provozu v roce 2020. Kraj Vysočina jako investor má v anketě hned čtyři nominace – Krajskou knihovnu Vysočiny v Havlíčkově Brodě, nové expozice Hradu Roštejn a z dopravních staveb obchvaty Velkého Beranova a Nového Veselí. Veřejné hlasování prostřednictvím SMS zpráv se uzavře 8. srpna.

Jednotlivé přihlášené stavby bude opět posuzovat odborná porota, která se zaměří mimo jiné na originalitu staveb, celkové provedení, architektonické vyznění díla nebo odezvu veřejnosti. V rámci individuálních hodnocení budou předána další ocenění – Cena hejtmana, Cena ČKAIT (České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě), Cena SPS (Svazu podnikatelů ve stavebnictví) a Cena veřejnosti, kdy soutěžní SMS ve tvaru STAVBA (mezera) příslušné číslo vybrané stavby (např.: STAVBA 30) se zasílá na telefonní číslo +420 736 301 599, přičemž z jednoho čísla lze hlasovat pouze jednou. Hlasování bude ukončeno v neděli 8. srpna o půlnoci.

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v pondělí 6. září v Humpolci, kde budou zároveň předány ocenění Učeň roku a cena za Studentský projekt. Žáci středních stavebních škol měli tentokrát za úkol vytvořit Multifunkční dům v Humpolci, který by nabídl jak několik bytových jednotek, tak i prostory pro služby občanské vybavenosti a zahradu, kterou by mohla využívat mimo jiné dětská skupina.

Více informací o anketě Stavba roku Kraje Vysočina je na stavbavysocina.cz.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.