• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • Na Vysočině začalo očkování bez registrace. Během první hodiny vakcínu dostala osmdesátka zájemců

Na Vysočině začalo očkování bez registrace. Během první hodiny vakcínu dostala osmdesátka zájemců

ImageZájemci o očkování, kteří nejsou prozatím registrováni na žádný termín, mohou v určených termínech přijít na očkování bez registrace do velkého Očkovacího centra Jihlava-Hruškové Dvory. Kraj Vysočina ve spolupráci s Nemocnicí Jihlava využije kapacitu stávajícího očkovacího centra. Odpadá jakákoli administrativa před návštěvou centra, registrace proběhne až na místě. Velké očkovací centrum neregistrované klienty očkuje prozatím jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson. Zájemcům starším 18 let stačí jen přijít s občanským průkazem a kartičkou pojištěnce.

Během první hodiny podali pracovníci centra v Jihlavě-Hruškových Dvorech 79 dávek vakcíny Johnson & Johnson. Zájem veřejnosti o tuto vakcínu demonstroval zástup čekajících dlouhé minuty před otevřením centra. „Přišel jsem hlavně kvůli tomu, že jde o jednu dávku očkování, nechci chodit vícekrát. Očkování mám odbyté, a to je pro mě hlavní," uvedl Jiří z Jihlavy, který byl jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson v jihlavském centru očkován jako první. Se stejným argumentem dorazila do centra většina neregistrovaných zájemců. „Už jsem neměl trpělivost čekat na vakcínu od svého praktického lékaře, jsem v rodině poslední neočkovaný. Pracuji tady vedle, tak jsem si sem jen odskočil," říká Tomáš z Jihlavy. V první hodině mezi neregistrovanými očkovanými nepřevládala žádná věková skupina. Přišli studenti, většinou vysokých škol, maminky s malými dětmi i senioři. Zájem o neregistrované očkování vedení centra překvapil. V první hodině byla pro tuto skupinu vyčleněna dvě z deseti pracovišť. Očkovací centrum Jihlava-Hruškové Dvory dnes standardně odbaví dalších 700 klientů, kteří jsou řádně registrovaní na druhou dávku vakcíny Pfizer/BioNTech.

Kraj nezvažuje rozšířit očkování i do obchodních domů, tato varianta generuje zásadní požadavky provozovatelů, tedy krajských nemocnic, na velké navýšení personálu.

Kraj Vysočina děkuje týmu Očkovacího centra Jihlava-Hruškové Dvory za zajištění očkování bez objednání a za rozšíření služby pro veřejnost.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.