Po nádražní budově v Křižanově se rekonstrukce dočká i ta v Meziříčí

2 copySpráva železnic opravuje nejen výpravní budovy po celé republice. Jen v letošním roce již dokončila rekonstrukci 28 objektů a další plánuje. Náklady všech zamýšlených rekonstrukcí nádražních objektů přesáhnou dvě miliardy korun. Meziříčští si na přestavbu počkají, začít by se mělo v roce 2022.

Nádraží v Křižanově prošlo velkou a nákladnou rekonstrukcí. Zásadní proměny se dočkala výpravní budova, jejíž část se zbourala a na uvolněném místě vznikla plocha pro cestující se zastávkou autobusu. Rekonstrukce zbývající části budovy zahrnovala zateplení, novou střechu a vytvoření moderního bezbariérového prostoru s čekárnou, pokladnou i toaletou. Bezbariérovost až na ostrovní nástupiště pro cestující zabezpečují nové výtahy. „Celkové náklady stavby dosahují 58 milionů korun," vyčíslila opravu nádražní budovy v Křižanově Nela Friebová, tisková mluvčí Správy železnic.

Rekonstrukcí by měla projít také výpravní budova ve stanici Velké Meziříčí, jejíž zahájení plánují železničáři na jaro 2022. K tomu uvedla Friebová: „Rekonstrukce by měla trvat dle předpokladů do jara 2023." Obdobně jako v nedalekém Křižanově se cestující dočkají nové čekárny s bezbariérovým přístupem, zateplené fasády i výměny oken, dveří a střechy. V blízkosti nechá Správa železnic vybudovat odstavné parkoviště.
„Předpokládané náklady oprav nádražní budovy ve Velkém Meziříčí dosahují 44 milionů korun," doplnila Friebová.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.