Oslavická je od pondělí 30. srpna uzavřená

IMG 20210831_071054Oslavická ulice je od pondělního rána uzavřená od křížení s ulicí Třebíčská až po kruhový objezd v blízkosti základních škol. „Od začátku roku jsme se za město Velké Meziříčí snažili dohodnout s investorem této akce na Oslavické ulici – se Svazem vodovodů a kanalizací Žďársko – na tom, aby se oprava sítí v této ulici časově kryla s letními prázdninami i s uzavírkou Třebíčské ulice, avšak projekční práce, které každé takové akci předchází nabraly ze strany projektanta velké zpoždění a výsledkem je zprůjezdnění Oslavické ulice až koncem listopadu. Tento fakt způsobí v místě značné komplikace, které budeme muset po dobu 3 měsíců tolerovat. Věc se dělá proto, aby se opravil rozbitý most, komunikace a sítě. Bez uzavírek to zkrátka nejde, a tudíž ve městě, které nemá jinou objízdnou trasu, budou vždy vznikat kolony. Pozitivním faktem je, že po dokončení těchto akcí bude ulice Třebíčská i Oslavická na mnoho budoucích let průjezdná bez omezení," uvedl za město starosta Alexandros Kaminaras.

Třebíčská ulice by se měla zprůjezdnit na konci října, Oslavická na konci listopadu. Po dobu dvou měsíců tak budou silnice uzavřené souběžně. V rámci stavby vodovodu a kanalizace dojde také ke dvoudenní úplné uzavírce včetně okružní křižovatky, o tom jsme informovali v předešlém článku.

OslavZásadní změnou po dobu trvání uzavírky je přemístění autobusové zastávky „Velké Meziříčí, Oslavická škola". Dočasně autobus staví v blízkosti sportovního areálu s umělým povrchem na silnici spojující ulici Třebíčská s obchvatem, odkud vede nejbližší bezpečná cesta k základním školám.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.