Blíží se volby do Poslanecké sněmovny

volby1Od 8. října do 9. října 2021 se uskuteční volby do Poslanecké sněmovny České republiky. V pátek se volební místnosti otevřou ve 14 hodin a uzavřou ve 22 hodin. V sobotu bude možné odvolit v čase od 8 do 14 hodin.

Voličem je každý občan České republiky, který nejpozději 9. října 2021 dovrší věku 18 let. Volič má povinnost prokázat se ve volební místnosti platným občanský průkazem, platným cestovním, diplomatickým, nebo služebním pasem České republiky anebo cestovním průkazem. Do úřední obálky musí vložit pouze jeden hlasovací lístek, jinak je hlas voliče neplatný.

Ze závažných, zejména zdravotních důvodů, může volič požádat obecní úřad a ve dnech voleb svoji okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost do přenosné volební schránky. Na základě speciálního zákona mohou volit i osoby, kterým byla nařízena izolace či karanténa, a to buď na vyhrazených drive-in volebních místech, v uzavřeném pobytovém zařízení sociálních služeb, které bylo rozhodnutím krajské hygienické stanice uzavřeno nebo do přenosné volební schránky přivezené speciální volební komisí. Bližší informace naleznete na webu Ministerstva vnitra České republiky.

Lucie Málková

Bez názvu_2_copy

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.