Vodné a stočné se na Žďársku zdražovat nebude

water-g501eb4f78 1920Předsednictvo Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko na základě důkladné analýzy vnějších vlivů a provozních nákladů neschválilo koncem září zvýšení ceny vodného a stočného pro rok 2022. Aktuální tak zůstává částka ve výši 103 korun a 10 haléřů včetně daně za kubík vody.

Rozhodnutí členů předsednictva předcházela několikaměsíční diskuse s provozovatelem vodovodů a kanalizací. Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko po debatách s VODÁRENSKOU AKCIOVOU SPOLEČNOSTÍ, a.s. docílil racionalizace nákladových položek za účelem eliminace navýšení ceny a předpokládané inflační skoky vzniklé v důsledku dlouhodobé nepříznivé epidemické situace.

V listopadu rozhodne předsednictvo o konečné podobě dílčích nákladových položek a výsledné ceny pro vodné a stočné, současně také o nájemném, díky němuž naplánuje obnovu a rekonstrukci infrastruktury v délce více než 900 kilometrů vodovodů a 419 kilometrů kanalizace.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.