Nová okružní křižovatka je bez omezení

IMG 7716Z okružní křižovatky na Karlově ve Velkém Meziříčí prvního září zmizel trojstranný semafor a je průjezdná bez omezení. Probíhají na ní již jen dokončovací terénní práce.


Jedno z ramen okružní křižovatky zatím zůstává nevyužito. Je připraveno k napojení na velký obchvat od Třebíče. V úterý 1. září proto budou zastupitelé schvalovat výkupy pozemků a garáží pro čtvrtou etapu zmiňovaného obchvatu, jejíž součástí je přemostění Františkova a právě napojení k exitu dálnice.
Stavba okružní křižovatky byla součástí rekonstrukce průtahu městem, tedy krajské silnice č. II/602. Investorem byl Kraj Vysočina a náklady cca čtrnáct milionů korun. Jelikož šlo o společnou akci města a kraje, Velké Meziříčí tedy souběžně investovalo do stavby chodníků, veřejného osvětlení a přeložek sítí dva a čtvrt milionu korun.

Skončila i uzavírka na Jabloňov a Řehořov

Uzavírky silnice z Velkého Meziříčí na Jabloňov a v Řehořově skončily také. Další části krajské komunikace II/602 jsou po rekonstrukci a řidiči se z Velkého Meziříčí na Jihlavu i Velkou Bíteš dostanou bez objížděk.

Martina Strnadová

Okružní křižovatka

Silnice II/602 na Jabloňov a v Řehořově

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.