Město vydalo ceník parkovného pro rok 2022

P1290862Rada města vydala aktualizovaný ceník parkovného, který nabývá účinnosti 1. ledna 2022. U nepřenosných parkovacích karet se změny dotknou dokládání technického průkazu vozidla potřebného pro vydání karty, zároveň se umožní dočasná výměna karty v případě havárie či poruše vozidla. Ceny se nemění.

V letošním roce bylo pro vydání parkovací karty zapotřebí doložit technický průkaz vozidla, uvedeného v žádosti o nepřenosnou parkovací kartu. Od nového roku může abonent, jenž je podnikající fyzická osoba, doložit za účelem vydání parkovací karty i technický průkaz vozidla vlastněného druhým z manželů. Podmínky splní v případě, kdy vlastník vozu udělí písemný souhlas s užíváním vozidla k výkonu podnikatelské činnosti abonenta.

K dočasné výměně nepřenosné parkovací karty může dojít v případech, kdy nastane havárie nebo porucha vozidla a servis zapůjčí náhradní auto. Pro výměnu je nutné doložit originál smlouvy o zapůjčení náhradního vozidla a osvědčení o registraci zapůjčeného vozu. Původní nepřenosná parkovací karta se odevzdá při podání žádosti o vydání karty náhradní a vrací se při jejím odevzdání.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.