Šance pro SVIT

P1290193V centru, u řeky, u parků. To všechno jsou přednosti plochy bývalého areálu SVITu, a právě proto rozhodli zastupitelé o způsobu, kterým najdou zhotovitele územní studie, jež řekne, jak naložit s tímto jedinečným prostorem. Architekti zpracují návrhy v rámci architektonicko-urbanistické soutěže.

Město získá po zpracování územní studie jasnou představu o využití lokality bývalého areálu SVITu. Vzhledem k výjimečnosti lokality a ideálnímu napojení na Čechovy a Riegerovy sady se studie bude zabývat všemi uvedenými veřejnými prostranstvími najednou. To znamená, že řekne, zda existuje možnost propojit SVIT se sídlištěm Čechovy sady přes uvedené parky, kde zbudovat parkovací dům, kam umístit hřiště, stromy, lavičky, cyklostezku nebo jak prostor propojit s řekou. O tom, co bude vhodné na veřejné prostranství situovat, rozhodne vítězný návrh, který vzejde z architektonicko-urbanistické soutěže.

Zuzana Najtová

Autor Gustafson_Porter_and_Bowman

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.