Návštěva vedení města udělala seniorům radost

111Období Vánoc je časem splněných přání a vzájemného setkávání. Klienti Sociálních služeb města Velké Meziříčí se tak jen pár dní před Vánoci mohli těšit nejenom z dárků od Ježíškových vnoučat, ale i z návštěvy hlavních představitelů města.

Také v letošním roce se našli lidé, kteří se v rámci projektu Ježíškova vnoučata rozhodli potěšit a obdarovat klienty v sociálních zařízeních. Místní sociální služby zapojují své klienty do projektu každoročně, a to za využití všech svých možností. Projevy radosti, pocity i názory sdíleli senioři za přítomnosti vedení města. Starosta Alexandros Kaminaras s místostarostou Františkem Smažilem a ředitelkou organizace Janou Nachtigalovou společně popřáli klientům krásné Vánoce, pevné zdraví v novém roce a přátelsky s nimi poseděli a pohovořili. Došlo i k zodpovězení mnoha dotazů a předání drobných darů jménem města.

Ježíškova vnoučata jsou charitativním projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu. Za uplynulé čtyři ročníky splnil zapojeným seniorům bezmála 70 000 vánočních přání. Smyslem projektu je vrátit naději starším lidem a dopřát jim pozornost, zážitky nebo hmotné věci, které mnohdy postrádají. Mezi nejvíce žádané patří společenské hry, mobilní záhony, výlety nebo oblíbené návštěvy zvířat (ZOO, canisterapie). Často se stává, že dárci s obdarovanými zůstávají v kontaktu a vznikají tak stovky „nových rodin".

Lucie Málková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.