Práce na domě v Mikulčicích pokračují

IMG 20211205_095403Hrubá stavba rodinného domu v Mikulčicích dostává jasné obrysy. Mladá rodina, kterou v červnu minulého roku postihlo tornádo, se může těšit z nové střešní krytiny i okapů.

Rodinný dům dvou mladých lidí postižených tornádem v jihomoravské obci Mikulčice, na jehož stavbu přispělo i město Velké Meziříčí, se doslova mění před očima. V listopadovém čísle zpravodaje jsme vás informovali o výstavbě cihlových základů a umístění vazby. Aktuálně je součástí novostavby i střešní krytina s okapy.
Tornádo se několika obcemi na pomezí Břeclavska a Hodonínska prohnalo ve čtvrtek 21. června 2021. Velké Meziříčí pomohlo vytipované rodině v obci Mikulčice materiální i finanční formou. Město zajistilo řezivo, spojovací materiál i tesařské práce. Zastupitelstvem schválená finanční částka 200 000 korun posloužila k pokrytí nákladů na nové okapy, svody a střešní krytinu.

Lucie Málková

40 jizni_morava_reakce_na_kaseho_copy

IMG 20211205_095318

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.