Granty nabízí v letošním roce více peněz

banknotes-82948Město každoročně schvaluje grantové programy na podporu sportu, kultury, sociální oblasti i Zdravého města Velké Meziříčí. V roce 2022 nejvíce podpoří žadatele v oblasti sportu a kultury.

Místním sportovním klubům, oddílům a organizacím, které aktivně působí na území města, přistane celkem 7 700 000 korun. Oproti loňskému roku tak došlo k navýšení o 19 %. V rámci grantového programu SPORT – mládež schválili zastupitelé 6 200 000 korun, u grantu SPORT – dospělí 1 500 000 korun.

Kromě podpory sportovců nabízí město finanční podporu také v sociální oblasti. Na sociální služby, mezi které řadíme sociální péči, prevenci a odborné sociální poradenství, vyčlenili zastupitelé 2 744 580 korun. Další sociální aktivity, mezi které spadá podpora zdravotně postižených občanů nebo programy se zaměřením na prevenci sociálního vyloučení, si rozdělí 617 170 korun.

Největší nárůst, o úctyhodných 43 % procent, zaznamenal grant na podporu kultury. Pořadatelé kulturních a vzdělávacích akcí nebo autoři literárních či audiovizuálních děl si tak mezi sebe rozdělí částku 700 000 korun. V návaznosti na novou koncepci kultury mohou být nadstandardně podpořeny velké akce s více než 5letou tradicí. Na základě tohoto budou v letošním roce podpořeny 100 000 korunami akce Muzikanti dětem a Fajtfest.

Pořadatelé akcí na podporu zdraví, zdravého životního stylu a udržitelného rozvoje města ve smyslu projektu Zdravého města mohou disponovat s obdobnou finanční částkou jako v minulém roce ve výši 90 000 korun.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.